La Federació d’ADF del Bages i el Moianès considera que abans caldria donar a conèixer les repercussions de la llei en els diferents sectors i institucions territorials, així com comptar amb la seva participació i consens. Aquesta nova agència es preveu debatre i aprovar el 17 de juny al Parlament.

A través d’un comunicat, la Federació d’ADF del Bages i el Moianès critica que ni les corporacions locals ni la ciutadania afectada hagin tingut coneixement de la nova normativa fins que aquesta ha estat a punt d’entrar a tràmit parlamentari. Qualifiquen aquest fet d’una manera de fer política impròpia d’una societat democràtica i creuen que s’està menystenint el territori, la propietat dels boscos i el sector primari i agroforestal, afegeixen els forestals.

La Federació d’ADF recorda que Catalunya ja disposa de mecanismes de control i supervisió legislatius i afegeixen que el que caldria és revisar l’organització de competències entre els Departament de Territori i Sostenibilitat i el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, per tal d’aconseguir unificar criteris i processos i així poder millorar l’actual situació de descoordinació.

Cal recordar que aquesta proposta va sorgir el 2017 amb el govern de Carles Puigdemont i finalment després de 3 anys es preveu que s’aprovi.