La Federació Catalana de Futbol proposa un pla per a la represa de la competició

188

La Federació Catalana de Futbol presenta una proposta per la represa de les competicions de futbol i futbol sala no professional. La idea és engegar el cap de setmana del 9 i 10 de gener, i jugar només una volta.

El president Joan Soteras, el secretari general, Oriol Camacho, i el director general, José Miguel Calle, han encapçalat la trobada telemàtica amb els presidents i presidentes dels equips. El plantejament de la Federació preveu la reducció a la meitat de totes les lligues, de tal manera que a la Primera i la Segona Catalana es disputarà la totalitat de la primera fase, en cada subgrup. L’ascens es decidirà en una eliminatòria d’anada i tornada entre els dos campions de cada subgrup, mentre que els descensos seran directes segons la classificació final per posicions. Al seu torn, a la resta de categories es jugarà la lliga regular a una volta de competició, mantenint en tots els casos les agrupacions actuals.

Els clubs valoren positivament la proposta. Sentim al director esportiu del Joanenc, Jordi Garcia.

Pel que fa al calendari, en aquelles competicions ja iniciades es reprendrà la lliga a partir de la jornada en què es va quedar aturada. La resta de grups donaran el tret de sortida al campionat amb la disputa de la primera jornada.

Tanmateix, la proposta traslladada a les entitats habilita fins a tres dates per la recuperació de partits, distribuïdes al llarg dels mesos de febrer, març i abril. Amb tot, Jordi Garcia, valora la primera setmana de retorn als entrenaments

Tornant a la proposta, aquesta contempla que el futbol torni el 9 i 10 de gener, mentre que el futbol sala ho faci una setmana més tard, és a dir, el cap de setmana del 16 i 17 de gener. També les últimes categories de futbol femení i base començarien aquest cap de setmana.

En la reunió, a la vegada, el president de l’FCF, Joan Soteras, ha anunciat als representants dels clubs que, al llarg del transcurs de la temporada, es retornarà el 50% de l’import de la quota del Portal del Federat a tots els federats i federades amb la llicència en actiu.