La fantasia i les flors omplen els carrers per la fira Santpedor en flor

133
Decoració inspirada en el conte de la Blancaneus, al Portal de Berga FOTO.AJUNTAMENT DE SANTPEDOR
Decoració inspirada en el conte de la Blancaneus, al Portal de Berga FOTO.AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

Centenars de persones van apropar-se al municipi per gaudir de la fira Santpedor en flor, que enguany s’ha ampliat en espais i participants

Ni la pluja ni el mal temps van privar a centenars de persones d’apropar-se aquest cap de setmana a Santpedor a gaudir de la segona edició de la fira Santpedor en flor de primavera. Una fira que enguany s’havia ampliat a un cap de setmana sencer després de l’èxit de participació de l’any passat.

Una de les novetats que més expectació ha generat ha sigut l’ambientació d’alguns carrers i espais basada en contes clàssics com la Blancaneus (portal de Berga), Hänsel i Gretel (Mercat del Born), Alícia al País de les Meravelles (Cal Quatre), Jac i la mongetera màgica (Cal Valeri), o el Patufet (carrer Cobert). Unes ornamentacions florals que van dissenyar amb molta dedicació les floristes Montse Baraldés i Montserrat Cambero.

Contes a banda, la plaça Gran va ser un anar i venir constant de gent pel Mercat de la Flor, on es podien trobar tota mena de flors, llibres artesans i essències florals. També hi havia la possibilitat de visitar l’exposició de bonsais i ikebanes a la Capella de Sant Andreu. Ben al costat, al Born, la gent va poder degustar tapes florals de restaurants i cellers del poble, així com escoltar una mostra musical de l’Escola Municipal de Música de Santpedor, o de qui es va atrevir amb el piano de cua que hi havia allà per qui el volgués tocar.

La fira, amb tot, no hagués sigut possible sense la col·laboració de més de 30 voluntaris i entitats com el Centre Excursionista 2×2, que va organitzar una caminada floral; o el Sac (Santpedor Art i Creació), que va assumir part de la logística i decoració en espais com la plaça de l’Església i la plaça de la Font. Una plaça, aquesta última, on va haver ‘overbooking’ amb les visites programades per baixar a la Font de les Escales. Tant és així que vàries persones al final no hi van poder accedir.

Des de l’Ajuntament valoren molt positivament la fira. Ho ha explicat l’alcalde, Xavier Codina, que ha subratllat la “gran participació, amb molta gent de vora que ha vingut a gaudir de la fira”. Ara, assegura, cal “anar creixent poc a poc i consolidar aquesta marca d’aquí Santpedor”. Les crítiques rebudes, segons explica Codina, “han sigut molt bones”, i “de les no tant bones n’hem pres nota per millorar-ho en properes edicions”. En aquest sentit, des de l’Ajuntament es plantegen establir en el futur algun tipus de recorregut dins el nucli antic i organitzar les visites a la Font de les Escales perquè hi pugui assistir més gent.

Les flors es queden al poble

Un dels trets distintius de la fira és la reaprofitació de totes les flors utilitzades durant la fira per l’enjardinament del poble. Actualment, Santpedor té tres Flors d’Honor (d’un màxim de cinc), en el certamen Viles Florides. El jurat del certamen visitarà el poble d’aquí dues setmanes per valorar de nou la puntuació de flors merescuda.