La família Orrit Pires té un bri d’esperança després de l’aparició d’un nou t’estimoni 34 anys després

264
Família Pires - Orrit

Un nou testimoni en el cas de la família Orrit Pires podria aportar noves dades 33 anys després. Es tracta de l’estranya desaparició a l’hospital Sant Joan de Déu de dos germans, l’Isidre i la Dolors, quan tenien 5 i 17 anys respectivament. Encara no se sap on són, però en els últims dies han aparegut noves veus que podrien aportar pistes.

El 5 de setembre del 1988, el nen, l’Isidre, estava ingressat i la seva germana, la Dolors, estava dormint amb ell. L’endemà cap dels dos estava a l’habitació i ningú de l’hospital ha sabut mai res de la desaparició. Ara, anys després sembla que un nou testimoni podria desencallar el cas. Ho explica una de les germanes dels desapareguts, Mari Carmen Orrit.

Per part dels metges i la direcció del centre no hi ha hagut mai explicacions i la família ha lluitat durant aquests 33 anys perquè la justícia aclareixi què va passar amb els dos germans. Però els jutjats cada vegada els van tancant la porta perquè, a dia d’avui, el cas ha prescrit. Durant aquests anys la família no ha parat de demanar que es revisi el cas.

Ara, l’aparició d’aquest nou testimoni reafirma més la responsabilitat de l’hospital. El silenci dels responsables de l’hospital llavors i ara els resulta més que sospitós. Maria Carme Orrit recorda que quan els van anar a demanar explicacions els van dir que ells no en sabien res.