Vinya al Bages
Vinya al Bages

Actualment el blat és el cultiu majoritari i es vol incentivar augment de vinya per satisfer la creixent demanda de vi

La Denominació d’Origen Pla de Bages vol duplicar la quantitat de vinya a la comarca en els propers anys. Així ho ha explicat la secretària de l’entitat, Eva Farrés, en una entrevista a Ona Bages. Tot i que no és fàcil aconseguir noves concessions per fer vinya diu que treballaran de valent per augmentar el nombre de vinya a la comarca, que a dia d’avui està dominada pels cultius de blat. Un increment que s’haurà d’anar consolidant a llarg termini però que respon, segons Farrés, a l’augment de demanda de vi.

A banda d’aquest objectiu per duplicar al vinya al Bages, Eva Farrés, ha parlat de la  quinzena de pobles del Bages ja s’han sumat al projecte ‘Recuperem la memòria popular de la vinya i el vi’. Un projecte per identificar el patrimoni que té la comarca i recollir testimonis per tal de preservar-lo i difondre’l.