Els cellers del Pla de Bages afronten una verema “molt irregular” per culpa de la sequera, que ha afectat més algunes zones que d’altres. Malgrat tot, en general, es preveu que la producció global sigui molt similar a la de l’any passat, ja que a diferència de llavors no hi ha hagut pedregades. En total, la producció prevista és d’1 milió de quilos de raïm. Carles Playà és president de la DO Pla de Bages.

Carles Playà “La sequera ha afectat més a uns llocs que d’altres”

La calor de finals d’agost ha fet accelerar el procés de maduració i la verema s’ha avançat uns deu dies. Playà, avisa que la sequera també pot tenir efectes a llarg termini perquè un estrès hídric continuat pot acabar matant la planta.

Carles Playà “La calor de finals d’agost ha fet avançar la verema”

Precisament, el canvi climàtic ha fet que molts cellers apostin per incorporar el reg a la vinya. No només per la sequera, també per controlar la temperatura de la terra. També s’han convertit en un imprescindible a la vinya els tancats per tal d’evitar els estralls de la fauna cinegètica. Sobretot, del porc senglar i el cabirol.