La DO Pla de Bages presenta una nova edició dels premis “Viu la Pedra Seca”, el certamen vol posar en valor el patrimoni relacionat amb el món de la vinya i el vi. Són uns premis que busquen recuperar les estructures de pedra seca de les comarques del Bages i el Moianès, fetes amb una tècnica considerada per la UNESCO patrimoni immaterial de la humanitat. Fins al juny de 2024 es podran presentar els diferents projectes i tot seguit un jurat d’especialistes decidirà el guanyador. Josep Maria Soler, president de jurat destacava la importància de la pedra seca a la Catalunya Central.

El premi té dues categories, una centrada en la restauració d’estructures de pedra seca i recuperació dels seus entorns. I una segona categoria que premia projectes d’investigació relacionats amb aquesta temàtica. Eva Farré és la secretaria de la DO Pla De Bages.

La presentació d’aquesta nova edició es va fer divendres passat, al migdia, al Celler Oller del Mas, on es va visitar una zona de barraques de vinya recuperades. Precisament va ser un dels projectes premiats a la passada edició del 2022.