La DO Pla de Bages es converteix en la primera ruta d’enoturisme cultural catalana

250
Vinya al Bages
Vinya al Bages

La DO Pla de Bages es converteix en la primera ruta d’enoturisme cultural catalana. Ho ha fet amb la guia “La Ruta del Vi”, un projecte impulsat per la Denominació d’Origen i el Consell Comarcal. Es tracta d’un recull de propostes culturals i històriques sobre el vi a la comarca i compta amb tots els cellers de la DO.

L’objectiu de la guia és convertir el Pla de Bages en un referent de l’enoturisme. Per fer-ho la guia recull patrimoni únic al país per diferenciar-se d’altres territoris. El conseller de turisme del Consell Comarcal explica a Ona Bages que el sector de la vinya i el vi són el gran reclam turístic de la comarca al costat del geoparc.

Tot plegat neix de la col·laboració entre el sector privat i públic de l’enoturisme. Comas reconeix que fa temps que el Consell Comarcal fa temps que està treballant en potenciar-lo.

A la guia hi surten tots els cellers de la DO Pla de Bages i les experiències úniques que pot oferir el territori. Dos exemples són fer un tast de vi al costat de les tines o l’ecorail per arribar als cellers.

Actualment hi ha 15 cellers adscrits a la denominació d’origen Pla de Bages.