La DO Pla de Bages engegarà a partir de Sant Jordi una sèrie de tastos de vins online mitjançant Instagram Live.

136
Els sommeliers Clara Antúnez i Jaume Montanyà

A partir de la diada de Sant Jordi, la DO Pla de Bages començarà a fer tastos de vins online. per donar a conèixer el vins de proximitat des de casa aprofitant el context de confinament pel coronavirus. Es farà a través de la xarxa social d’Instagram live i se’n faran una desena repartits entre l’abril i el maig.

Els tastos seran guiats pels sommeliers coneixedors de la zona, entre els quals hi ha Josep Pelegrín, Anna Castillo i Clara Antúnez, entre d’altres.

Durant les sessions online també hi participaran els elaboradors, tècnics i propietaris dels cellers i comentaran aspectes com la recuperació de varietats autòctones, paisatges de vinya i pedra seca i històries personals de cada projecte.

Per donar màximes facilitats als interessats en els tastos, des de la DO recorden que hi ha comerços i botigues de vins que en venen online així com la botiga especialitzada vinsdelbages.com que ha preparat un lot amb divuit vins.

Ja que la majoria dels cellers de la DO Pla de Bages són de dimensions petites i tenen vins de gamma mitjana i alta que es venen sobretot a restaurants i botigues especialitzades. Amb aquesta crisi , l’activitat s’ha vist aturada mentre que la venda a grans superfícies i online de vins ha crescut aquests dies.