La dissenyadora manresana Míriam Ponsa trenca amb la 080 Barcelona Fashion i crea la seva pròpia desfilada “amb dones reals”

190
Pla general de dues de les models que desfilaran. Fotografia: Estefania Escolà

Ponsa no està d’acord amb els cànons de bellesa “imposats” i defensa la moda “com un altaveu d’inclusió i no d’exclusió”

La desfilada es farà avui a partir de 2/4 de 9 del vespre a l’antiga fàbrica Estrella Damm. La dissenyadora manresana Míriam Ponsa s’ha desmarcat de la 080 Barcelona Fashion, i ha creat la seva pròpia desfilada independent amb models que no estan incloses en els cànons de bellesa establerts. La desfilada es farà aquest vespre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm.

La Marta no compleix amb els cànons de bellesa establerts: pesa 72 quilos, fa 1,70 d’alçada i, el seu cos reflexa les conseqüències físiques d’haver parit dues vegades. Malgrat això, dimecres vinent es convertirà en model de la dissenyadora Míriam Ponsa, juntament amb altres “dones reals”. La creadora manresana ha decidit desmarcar-se de la 080 Barcelona Fashion, i ha creat la seva pròpia desfilada independent per presentar la nova col·lecció primavera-estiu 2020. El motiu és que no se sent còmode en una plataforma “on s’imposen cànons de bellesa que no són un reflex de la realitat”. Ho ha explicat la dissenyadora manresana, Míriam Ponsa.

Ponsa s’ha inspirat en l’empoderament de les dones per a la seva col·lecció per a la temporada primavera-estiu 2020. Ho ha fet a partir de les seves grans referents, però també de “dones reals”. Ha estat ara que ha vist com un contrasentit el fet de presentar una col·lecció com aquesta en un marc com el de la 080.

Per aquest motiu, ha decidit trencar amb la 080 i ha creat la seva pròpia desfilada “amb dones reals”. Hi participaran 21 dones d’entre 16 i 64 anys, i amb talles i mides totalment diferents.

Ponsa assegura que aquest gest no és una flor d’estiu, i vol continuar amb aquesta línia. Conscient que li cauran moltes crítiques, sobretot dins el mateix sector de la moda, veu necessari que d’altres marques també s’hi afegeixin i que la seva proposta no sigui una excepció. La desfilada es farà avui a partir de 2/4 de 9 del vespre a l’antiga fàbrica Estrella Damm.