La Diputació de Barcelona prioritzarà talar arbres per la prevenció d’incendis

157

La Diputació de Barcelona prioritzarà talar arbres per la prevenció d’incendis. També, en cas de foc, es treballarà per zones estratègiques. 

Tots aquells que ho van viure recorden les flames del 94 i 98 a Sant Mateu de Bages i Castelltallat. Ara, gairebé 30 anys després, el bosc ha regenerat, la pinassa pràcticament ha desaparegut i, el seu lloc, l’ha ocupat roure i pi blanc. 

És per aquesta raó que la Diputació de Barcelona l’ha fet servir com a una de les zones estratègiques per fer gestió forestal. L’objectiu no és evitar els incendis, però sí minimitzar-los. Un dels enginers de la Diputació, Lluís Serra, explica quins tractaments s’han de seguir amb cada bosc. 

I és que el canvi climàtic és clau en tot plegat. Un altre dels punts claus, i que pot generar controvèrsia és la tala d’arbres, el mateix Serra argumenta que sense aquesta tècnica el bosc es faria de combustible a ell mateix. 

A tot això, demanen precaució per poder evitar un estiu que serà, segons diuen, un dels més durs dels últims anys. 

Pel que fa el talar els arbres, el cap de l’Oficina de Prevenció d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari, Jaume Minguell, subratlla que l’important és tallar el lloc adequat.  

En aquest sentit, afegeix que l’extinció d’un foc, en cap cas ha de ser una bona notícia, ja que darrera hi ha hagut una mala previsió per no generar de bones a primeres aquest foc. En parla el mateix Minguell. 

Finalment, també s’ha elevat la feina dels ADF, que asseguren que són els que coneixen millor el territori i els que hi posen més el cor.