La Diputació de Barcelona destinarà mínim 100 mil euros a cada poble perquè millori la seva xarxa d’abastament d’aigua. En total es preveu millorar l’abastament de 310 municipis amb una inversió de 100 milions d’euros. 

Amb aquesta inversió la diputació preveu estalviar 12,5 hectòmetres cúbics cada any, gràcies a la renovació de canonades o la instal·lació de mecanismes automàtics de regulació de la pressió de l’aigua. És un ajut que podrà destinar-se a finançar actuacions de caràcter municipal desenvolupades entre l’any 2023 i el 2027. Lluïsa Moret és la presidenta de la Diputació de Barcelona. 

 

 

Una de les particularitats d’aquesta inversió és que la capital catalana, Barcelona, no se’n beneficiarà. A casa nostra, en canvi, el Bages és la regió que rebrà una inversió més alta, de 10,2 milions d’euros; mentre que al Moianès i el Lluçanès les inversions són més baixes, de 2,6 i 1,4 milions d’euros respectivament.

Pel que fa als pobles, Manresa i Súria rebran subvencions per més de 500 mil euros, mentre que als pobles de menys de mil habitants, la diputació s’ha compromès a assumir no només el finançament de les millores, sinó també tota la gestió i tramitació administrativa.