La Diputació aprova una subvenció per millorar els polígons de Sant Fruitós

171

La Diputació de Barcelona ha aprovat una subvenció de 671.556€ per millorar els polígons Riu d’ Or-Casa Nova i Sant Isidre. Forma part del Pla de modernització dels Polígons en el marc del Pla “Xarxa de Governs Locals 2016-2019” i que l’Ajuntament de Sant Fruitós ha demanat.

El valor de la subvenció es distribuirà en dues anualitats: 181.080€ pel 2018 i 490.475€ de cara al 2019. I, de fet, és el 5è municipi -dels 17 que han estat subvencionats- que rebrà un import més alt i és el municipi del Bages que obté la subvenció més elevada essent la totalitat del que aspirava.

La subvenció, doncs, adreçada a incrementar la competitivitat de les empreses que hi estan implantades, afavorir el creixement empresarial, atreure noves oportunitats de negoci i generar ocupació de qualitat.

Els projectes que es van presentar per aquest programa des de l’Ajuntament, es centren en la realització de les següents accions en els Polígons Riu d’ Or-Casa Nova i Sant Isidre:

  • Adequació i millora de les instal·lacions de clavegueram
  • Instal·lació d’estacions de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics
  • Reordenació de la senyalització viària
  • Recuperació del Camí ral que uneix el nucli amb el Polígon Riu d’ Or-Casa Nova

Aquestes actuacions responen a les demandes i suggeriments fetes per les empreses en les visites de prospecció realitzades i alhora han estat recolzades per l’ Associació de Parcs d’ Activitat Empresarial de Sant Fruitós (APAES).

El programa, que pretén millorar la qualitat dels polígons de la demarcació a través d’inversions d’alt impacte, s’articula en dos modalitats: Línia de suport a plans integrals i Línia de Suport a projectes específics. La inversió total de l’Ajuntament en aquest programa, per a les actuacions en aquests dos polígons, sumarà un total de 961.556€, que provenen de la subvenció de la Diputació i del propi pressupost municipal de Sant Fruitós de Bages.