La diada de Sant Jordi a Manresa deixa una imatge mai vista al Passeig Pere III

237

L’espai que sempre s’omplia de llibres, flors i gent, ahir es va llevar sense pràcticament ningú al carrer. Les úniques cues que es van poder veure  van ser a les botigues de menjar, Correus, i als bancs.

Tothom amb mascareta i guardant les distàncies de seguretat. La festa, això sí, es va poder celebrar a les finestres, als balcons i als aparadors de les botigues. També a les xarxes socials, on la majoria d’ajuntaments de la Catalunya Central van proposar activitats telemàtiques.

Per sort, força gent es va afegir als balcons a participar en aquesta diada insòlita i es van poder veure alguns balcons engalanats amb flors i senyeres, i amb gent que no volia renunciar a aquest Sant Jordi des del confinament. Els veïns del voltant del Passeig, carrer Sant Josep, Carrer Súria o Primer de Maig també van fer lluir els seus balcons.

Una altra imatge trista va ser veure les persianes baixades de les llibreries i les floristeries, en algunes, l’activitat es va recuperar una mica en els últims dies, de portes endins, amb llibreters preparant les comandes fetes per internet.