La defensa de la víctima de l’agressió racista al Bages renuncia a la roda de reconeixement dels mossos

171

La defensa del jove que presumptament va patir una agressió racista per part dels mossos l’any 2019 a Sant Feliu Sasserra ha renunciat a la roda de reconeixement que s’havia de dur a terme als Jutjats de Manresa. Des de SOS Racisme asseguren, a través d’un comunicat, que han optat pel desistiment de la roda de reconeixement dels sis agents dels Mossos investigats per “preservar la integritat i la salut” de la persona agredida. 

Consideren que és una “gran càrrega haver d’identificar als seus propis agressors dos anys després dels fets” i “sota una pressió excessiva”. De fet, recorden que la roda es va suspendre el dia abans de celebrar-se per un recurs dels mossos investigats, que havien demanat assistir-hi amb la cara tapada.

També asseguren que la roda de reconeixement “no contribuirà” a un major esclariment ni dels fets ni dels autors, ja que “els agents estan degudament identificats”. Des de SOS Racisme asseguren que ara mateix l’escenari és diferent, ja que el juliol de 2020 tres comandaments dels Mossos van identificar els agents que van intervenir en l’actuació. Per tant, aclareixen, que el propòsit de la roda, que és identificar els agents agressors, ja està solucionat.