La cursa infantil adaptada se celebrarà aquest dissabte a Manresa

114
Presentació de la cursa infantil adaptada de Manresa

Coincidint amb el dia mundial de l’Autisme, la cursa estarà oberta a tots els infants amb diversitat funcional. Serà a partir de dos quarts de deu del matí al passeig Pere III, davant de la biblioteca del Casino. Ampans ha promogut la creació de la cursa amb l’objectiu de visualitzar i promoure l’esport a nens i nenes amb diversitat funcional que encara han de superar molts impediments per poder gaudir d’activitats físiques amb normalitat. Així ho explicava la membre de la Fudació AMPANS, Joana Tubau.

La cursa serà lineal i sense grans desnivells. També es facilitarà l’accessibilitat física i cognitiva, habilitant espais tranquils, lavabos adaptats i una meta sensorial. La llargada variarà depenent de la seva edat, hi haurà tres circuits: un de 20, 40 i 70 metres. La cursa no té finalitat competitiva: no hi haurà temps màxim d’arribada, i tots els infants rebran una samarreta commemorativa i una medalla a l’acabar. El regidor d’esports Toni Massegú ha explicat a Ona Bages la importància de la carrera:

La cursa infantil adaptada  és una iniciativa que va néixer a les xarxes socials gràcies a la crida de pares i mares de fills amb diversitat funcional. La de Manresa serà la dinovena que s’organitza a Catalunya