La cursa d’obstacles l’AVES Extrem es reinventa

239

L’essència de la popular cursa d’obstacles l’AVES Extrem tornarà el cap de setmana després de la Festa Major de Sallent. I és que feia temps que des de joventut s’estudiava com recuperar un dels actes esportius més emblemàtics del municipi. D’aquesta manera, el pròxim 17 de setembre arribarà l’edició 2.0 de l’AVES Extrem, que també inclourà obstacles propis d’una guarrimcana.

De fet, el Regidor d’Esports, Jonatan Caro, explica que l’objectiu inicial era celebrar una gimcana d’aquestes característiques durant l’estiu. La proposta, però, ha anat evolucionant a una cursa d’obstacles amb elements propis de les guarrimcanes, és a dir, de les curses d’obstacles que es fan entremig del fang. És per aquest motiu que s’ha creat l’AVES Guarrimcana Extrem:

Els participants hauran de superar una sèrie de proves i dificultats que s’aniran trobant al llarg del camí, que estarà ple d’obstacles. La gimcana tindrà dos recorreguts, un més exigent i un altre més breu. D’aquesta manera, es podrà escollir el que més s’adapti als objectius de cadascú. Caro repassa el trajecte i el traçat de les dues opcions:

Una altra novetat és que el Consell Esportiu del Bages serà l’encarregat de cronometrar – com fa amb el cros – els temps dels participants de la cursa més dura.

A l’AVES Guarrimcana Extrem hi podrà participar tothom però els menors de 15 anys hauran d’anar acompanyats d’un adult. Les inscripcions començaran a partir de la setmana que ve i valdran 5 euros. Des de l’organització, s’espera superar el centenar de participants.

Foto: Casserres Salvatge 2014