La cursa de la dona de Manresa aplega unes 800 persones en un ambient més festiu que competitiu

118

Va ser la primera en condicions normals des de 2019 i hi van participar unes 800 persones entre adults i infants. A quarts de 10 del matí començaven les primeres curses, dels aspirants més petits. I el plat fort va arribar a dos quarts d’onze: la cursa de 5 km. Un recorregut circular que va començar i acabar a la plaça de la font de les Oques.

I tan sols 15 minuts i 35 segons després del tret de sortida, ja creuava la línia de meta la primera persona: Constant Messiaen, un estudiant francès de la FUB. Mig minut més tard, la primera dona també finalitzava la cursa. Era Anna Bové, una atleta professional del Futbol Club Barcelona i que prové d’Igualada. Va ser la primera dona classificada i la tercera en categoria absoluta. Per ella, però, el dia era més festiu que competitiu:

Durant tot el matí, la música del grup de batucada Xàldiga no va deixar de sonar, com tampoc ho va fer la veu de Jordi Callau, que va estar animant i retransmetent les diverses curses.

Al llarg de tota la jornada es van veure persones de totes les edats: des dels més petits fins als més grans. A vegades, àvies, mares i netes totes juntes. Això sí, amb una majoria significativa de dones. Esteve Camps, director de la cursa de la dona, explicava la importància del component festiu i intergeneracional d’aquesta celebració:

Un cop acabada la cursa gran, es van fer diverses actuacions de música i dansa i, finalment, es van lliurar els premis als guanyadors de les diverses categories.