La CUP torna a demanar la dimissió de Saldoni en l’assemblea de balanç de mig mandat

159
Assemblea de balanç de mig mandat de la CUP Sallent a la plaça de la Verdura FOTO-CUP
Assemblea de balanç de mig mandat de la CUP Sallent a la plaça de la Verdura FOTO-CUP

La CUP Sallent no vol veure Saldoni ni en pintura. Així ho han fet palès aquesta setmana en el balanç de mig mandat que van fer dijous a la plaça de la Verdura, i també al ple municipal, on van demanar obertament que dimitís. El motiu principal que esgrimeixen és l’acumulació de càrrecs. Consideren que “l’acumulació de cinc càrrecs, entre ells un de dedicació exclusiva a la Diputació de Barcelona, fan impossible que pugui dedicar-se a governar dignament el poble”.

Saldoni fa mig any va incorporar-se a la Diputació de Barcelona com a assessor del PDeCAT a jornada completa. A més, forma part de l’executiva nacional del partit, és vicepresident de l’Associació Catalana de Municipis, vocal de l’Associació de Municipis per la independència i alcalde de Sallent.

La CUP considera que Saldoni “ha trencat el pacte amb els veïns que el van votar”, utilitzant l’Ajuntament com “un trampolí per fer carrera política més enllà de Sallent”. Els anticapitalistes troben indecent que l’alcalde hagi escollit un càrrec
fora del municipi amb un sou de 4.500€ i, a la vegada, no renuncii als 1.000€ més que cobra de Sallent. “Per la desatenció al poble, per l’acumulació de càrrecs i per la immoralitat de cobrar dos sous públics demanem la dimissió de Saldoni”, va comunicar la regidora Èlia Torrescasana en l’assemblea oberta de balanç dels dos primers anys de legislatura.

En aquests mateixos termes s’expressava Albert Junyent, també regidor de la CUP, al ple municipal del mes de juny que es va fer dimecres. Junyent assegura, a més, que l’equip directiu creat per l’ajuntament fa uns mesos, no té altra funció que “assumir les tasques que haurien de fer l’alcalde i els regidors de l’equip de govern”. Així és com el regidor cupaire demanava la dimissió de Saldoni i l’acusava de “treballar en política només per fer diners i enfilar-se cada cop més amunt en política”:

 

ERC es va sumar a les crítiques a Saldoni per la creació de l’equip directiu, en boca de la seva portaveu Pilar Sala, i va demanar al ple que l’alcalde renunciés al sou que rebia de l’Ajuntament per assistència a les juntes de govern i als plens.

Saldoni, al seu torn, va contestar l’oposició afirmant que que “en cap cas un equip directiu pot assolir les tasques d’un alcalde”, i afegint que “sí que ho poden fer la resta de regidors de l’equip de govern, que són qui, en tot cas, tindria algun motiu per queixar-se”. Pel què a fa la dedicació a la feina d’alcalde, Saldoni va recalcar que “més enllà de les feines que un faci, l’important és dedicar-hi esforç, il·lusió i temps suficient”. En el seu cas, assegura que la seva situació personal i la seva passió per la feina li permeten dedicar moltes hores a l’alcaldia més enllà de la seva jornada laboral a la Diputació.

 

A part dels càrrecs de Saldoni i l’equip directiu, els regidors i militants de la CUP presents a l’assemblea de balanç van destacar que “CiU fa 10 anys que promet construir una nova residència però no n’hem vist cap resultat”, també van lamentar el retard en les obres de Cal Carrera així com “el sobrecost de més de 200.000€ que hem pagat tots els sallentins per deixadesa del govern”.

Així mateix, la CUP es queixa també de “la nul·la voluntat de cedir espais de presa de decisió efectius i vinculants a la ciutadania” així com de la inacció de la regidora de participació, Rosa Argelaguet, a qui acusen de no haver sabut o no haver volgut “donar la rellevància que caldria a les Assemblees Municipals Obertes, les ha deixat morir”. “Més de 700 pisos buits, joves que no troben un habitatge on quedar-se a viure, botigues que tanquen, la reducció any a any de població… ens estem convertint en un poble fantasma”, va afegir la regidora Èlia Torrescasana, que culpava així d’aquests fets a l’equip de govern.

L’acte d’ahir va servir també per presentar una revista que han repartit a totes les llars sallentines “per retre comptes al poble de la nostra tasca i explicar que a Sallent hi ha una alternativa al desànim i a la inoperància actual”. A la vegada, la CUP es mostra satisfeta perquè fora de l’Ajuntament a Sallent “hi ha un teixit social potentíssim que ha aconseguit mantenir viu el poble, al marge de les institucions”.