La CUP Santpedor vol canviar el nom de la Plaça Gran per Plaça Gran U d’Octubre de 2017

192
Plaça Gran de Santpedor en un acte del CDR de suport als presos polítics
Plaça Gran de Santpedor en un acte del CDR de suport als presos polítics

Els cupaires consideren insuficient posar aquest nom a una sala de la biblioteca, tal i com va fer l’Ajuntament, i demanen batejar així una plaça emblemàtica del poble com és la Plaça Gran

La CUP Santpedor ha fet públic avui un comunicat en què demana a l’alcalde que convoqui un ple extraordinari per canviar el nom de la Plaça Gran. La idea dels cupaires és que es passi a dir “Plaça Gran U d’Octubre de 2017”, en memòria de la jornada de votació i defensa de les urnes davant la policia en el referèndum que es va fer l’any passat en aquesta data.

Tot i que des de l’Ajuntament es va posar el nom “U d’Octubre de 2017” a la sala annexa de la biblioteca Pare Ignasi Casanovas ara fa poques setmanes, des de la CUP consideren que és un gest “insuficient”, que cal complementar batejant un carrer o plaça més important amb aquest mateix nom. Per això, asseguren que la millor opció és la Plaça Gran, on hi ha l’Ajuntament, perquè “va ser l’escenari de les principals reunions, manifestacions i actes, no només l’1 d’octubre, sinó els dies i setmanes prèvies i posteriors, durant unes setmanes va ser realment l’epicentre de la reivindicació democràtica al poble”.

Entre els motius pel canvi de nom, els cupaires afirmen que “l’1 d’octubre és el dia que el poble de Catalunya d’una manera espontània i totalment majoritària i transversal va defensar als carrers i a les places, i davant dels col·legis electorals, de molt diverses maneres, el seu legítim dret a decidir el seu futur, malgrat les amenaces, els impediments i les agressions totalment desmesurades de l’estat espanyol”.

Des de la CUP, que fa poques setmanes van anunciar que es presentarien -per primer cop- a les eleccions municipals de 2019, demanen a l’alcalde que convoqui un ple extraordinari aquesta mateixa setmana per aprovar el canvi de nom a la Plaça Gran i per aprovar també la col·locació d’una placa a la renombrada plaça en memòria dels fets de l’u d’octubre de 2017.