Els cupaires inicien una nova campanya per municipalitzar l’escola Bressol i critiquen l’equip de govern per retirar els cartells que havien penjat

Una desena de membres de la CUP Santpedor van assistir al ple municipal ordinari de febrer per protestar pel què consideren un atac a la seva llibertat d’expressió. Els fets venen arran d’uns cartells amb dades sobre l’escola bressol els Gallarets, en què se’n demana la municipalització, que van penjar aquest dissabte i que poques hores després van ser enretirats.

Després de més de tres hores de ple, un dels portaveus cupaires, Aniol Vila, va prendre la paraula per denunciar públicament els fets llegint un manifest en què fins i tot s’equiparava la praxi de l’equip de govern (format per 8 regidors d’ERC) amb la de l’estat espanyol amb el procés.

En la seva contestació l’alcalde, Xavier Codina, va admetre haver retirat els cartells. El motiu, diu, és perquè contravenen la ordenança municipal sobre l’espai públic, i perquè l’endemà dels fets es celebrava la Festa dels Tres Tombs de Sant Antoni. Les explicacions, però, no convencen a la CUP que veuen en aquesta acció un coartació de la seva llibertat d’expressió.

Municipalització dels Gallarets, una vella reivindicació de la CUP

Els cartells en qüestió, que ara la CUP reparteix en petit format pels domicilis, mostren dades comparatives entre ràtios d’alumnes per educadora a Santpedor (20 per 1 amb nens de 2 anys) i països com Regne Unit (4 per 1) o Grècia (5 per 1). Així com també explica que recentment s’han tancat dues aules (una de P0 i una de P2) a l’escola bressol Els Gallarets, i s’han acomiadat dues educadores. Motiu pel qual en demanen la municipalització. Una reivindicació que els cupaires ja van començar a fer a l’estiu del 2017. Un dels portaveus de la CUP, Nicolás Castellano, assegura que “tancar aules i incrementar ràtios no és educatiu, és negoci”, i que “fa falta canviar el projecte educatiu de l’escola bressol per un de més eficaç com ja s’està fent a d’altres pobles, i només es pot fer municipalitzant el servei”.

L’equip de govern, mesos enrere, va dir que encarregaria un estudi a la Diputació de Barcelona per estudiar la viabilitat de municipalitzar el servei de l’escola bressol. Un estudi que de moment encara no ha arribat, tal i com va admetre el propi regidor d’Educació, Agustí Comas.

CUP a les eleccions municipals

Tot i que ja van anunciar fa setmanes que es presentarien a les eleccions municipals del mes de maig, des de la CUP encara no s’ha fet oficial la llista amb què s’hi presentaran. Una llista que segons fonts del partit ja està molt avançada i que segurament veurà la llum en els propers dies en un acte públic.