La CUP Santpedor es presentarà a les eleccions municipals del 2019

253
Presentació de la CUP Santpedor al 2014 FOTO-CUP SANTPEDOR
Presentació de la CUP Santpedor al 2014 FOTO-CUP SANTPEDOR

Els cupaires faran una primera assemblea oberta aquest diumenge a la Plaça Gran per començar a idear el seu programa electoral de cara a les eleccions municipals del 2019, les primeres a les quals es presentaran

La CUP Santpedor ha decidit fer un pas endavant i presentar-se a les properes eleccions municipals, previstes pel maig de 2019. Així ho han confirmat en un comunicat difós als mitjans. Per fer-ho, volen fer un programa electoral de forma conjunta amb la ciutadania de Santpedor. Per això, des d’aquest setembre fins al maig vinent, faran diferents accions encaminades a “recollir les inquietuds i necessitats que expressin les persones que participaran a les eleccions”.

La principal eina amb què volen desenvolupar aquest programa i connectar amb la gent són assembles obertes on “tothom pugui participar, i sorgeixin propostes, complicitats, i consensos per dissenyar el futur poble en què ens agradaria viure”. La primera, serà aquest mateix diumenge 16 de setembre a la Plaça Gran a partir de les 19h.

El grup de suport a la CUP de Santpedor va néixer a principis de 2014 impulsat per persones del poble properes a l’esquerra independentista. Amb les eleccions municipals de 2019 a la vista, han decidit fer el pas que no van fer al 2015, en què es va imposar ERC per majoria absoluta, i presentar-se per primera vegada a uns comicis electorals.

Amb la irrupció de la CUP ja són dos els partits de nova formació al poble que entren a l’arena política de cara a les eleccions de la primavera. El primer va ser ‘El Comú de Santpedor’, pròxim a Podem, que va anunciar la seva candidatura a principis d’estiu. Amb tot, la llista de nous actors polítics al poble podria no acabar-se aquí. I és que segons sembla s’estaria gestant una candidatura municipal de Ciutadans, tot i que encara està per confirmar.