La CUP Santpedor celebra la seva primera assemblea oberta de cara a les eleccions

150
Primera assemblea oberta de la CUP Santpedor FOTO.CUP SANTPEDOR
Primera assemblea oberta de la CUP Santpedor FOTO.CUP SANTPEDOR

Unes 30 persones van participar de la primera assemblea oberta de la CUP Santpedor per començar a posar idees en comú i dissenyar el programa electoral

Diumenge a la plaça Gran de Santpedor i sota el lema ‘construïm l’alternativa a Santpedor’, la CUP va dur a terme la primera de les assemblees obertes que té previst celebrar al municipi amb la finalitat de recollir les inquietuds i propostes de la població.

En el transcurs de l’acte, que va comptar amb la participació d’unes 30 persones, la formació va presentar les tasques realitzades des de la constitució de l’assemblea local fins avui, tot fent menció específica a les propostes d’igualtat de gènere, municipalització dels serveis públics, participació ciutadana, així com a la seva implicació en el teixit associatiu i cultural del poble. També hi va haver un espai per reflexionar sobre els motius que han dut a la CUP Santpedor a prendre la decisió de presentar-se a les properes eleccions municipals, entre les quals hi ha “la intenció de fer un Ajuntament més transparent, que convidi a participar del seu dia a dia i que insti la població a empoderar-se”.

La idea de la CUP Santpedor és apostar per “la municipalització dels serveis públics, l’empoderament de la ciutadania i la seva implicació en la gestió municipal, el feminisme, els drets socials amb polítiques inclusives i la implementació de la república i la desobediència a les accions repressives que intentin impedir-la”.

Segons fonts de la formació l’assemblea va servir per “compartir idees i propostes entre els participants i per plantejar una forma de fer política que s’allunya dels partits tradicionals”. Els cupaires remarquen que “a Santpedor, tant el PDECAT com ERC l’inici de la propostes per les eleccions de 2019 ha estat nomenar els candidats i la CUP el que vol és empoderar i compartir les propostes amb la gent del municipi”.

Per afrontar aquest repte la CUP vol treballar en diferents comissions com ara urbanisme i medi ambient, cultura, educació, feminisme, esport, i economia; que dissenyaran les propostes del treball municipal al carrer i a la institució.