La CUP ha organitzat una caminada per reclamar un tren comarcal que uneixi diversos pobles del Bages. Serà una sortida que es farà de Manresa a Santpedor i el camí serà paral·lel a les vies del tren.

Concretament, l’han organitzat les assemblees locals de la CUP a la Catalunya Central, Fem Manresa, Fem Poble de Sallent i l’associació per la Promoció del Transport Públic. Volen que la inversió que faran Ferrocarrils de la Generalitat i l’Ajuntament de Manresa, d’uns 60 milions d’euros, per soterrar part de la via que passa per la ciutat i construir una nova estació central també serveixi per reactivar les vies que hi ha construida. La regidora de Fem Manresa, Gemma Boix, assegura que no s’han oposat al soterrament, però creu que la inversió no es la prioritària. 

Tot i això, critiquen que no se’ls ha tingut en compte per parlar sobre el soterrament. De fet, creuen que és una reforma que s’ha venut com a millora.

La caminada sortirà a dos quarts d’onze del pàrquing del Parc de l’Agulla i resseguirà el camí de la Séquia, paral·lel a les vies del tren existents, i arribarà fins a Santpedor, al solar del Camí Riereta. L’acte acabarà a les 12:30h amb una xerrada/vermut.