El gerent de l’empresa d’autocars HT de Sallent, Joel Lozano, ha explicat a La Central d’Ona Bages que, arran de la crisi del coronavirus, s’ha activitat la necessitat de crear una associació amb tot el teixit empresarial de Sallent i els seus polígons. Malgrat que es trobi en fase d’estudi, Lozano explica perquè és important crear associació d’empresaris.

Joel Lozano, gerent de l’empresa d’autocars HT de Sallent

En el cas de la seva empresa, Autocars HT, l’afectació del coronavirus a la feina ha estat gairebé del 100%. Només s’ha pogut mantenir el transport laboral.

Joel Lozano, gerent de l’empresa d’autocars HT de Sallent

Lozano intueix que, amb l’actual incertesa, fins a finals de juny, principis de juliol i en funció de la confiança de la gent, no podran saber com el sector encara el mes de setembre. Sempre que també no hi hagi un possible rebrot del virus.

Pel que fa a les mesures estudiades per pal·liar els efectes del coronavirus, Lozano explica que l’empresa ha hagut d’aplicar un ERTO i que, en funció de com avanci la situació, els treballadors s’aniran incorporant a poc a poc. Al final i segons el gerent sallentí, tot es limita a aplicar una estratègia de supervivència.

En aquesta mateixa línia també han anat les conversacions que ha mantingut amb altres empresaris del mateix sector. Tothom es troba en la mateixa situació i assegura que l’any 2020 està perdut i que ja han de pensar en com s’entrarà al següent.

Preguntat també per quines poden ser les futures mesures aplicables per pal·liar els efectes de la crisi Lozano creu que s’hauria d’allargar el permís de transport escolar, l’antiguitat dels busos escolars, prorrogar licitacions i evitar anar a concurs amb l’actual situació. També creu que es podrien congelar els lísings i altres quotes. Al final, i tal com assegura Lozano, tothom ha de saber el que és millor pel seu sector.