Nova pujada de casos nous detectats de Covid-19 al Moianès, durant l’última setmana han estat 403, una xifra que supera en 152 els casos nous detectats la setmana anterior. Els altres indicadors de l’evolució de la pandèmia també continuen en xifres preocupants: l’índex de risc de rebrot s’enfila fins als 7591 punts i la taxa de reproducció de la pandèmia augmenta i arriba als 1,56. La dada positiva és que durant les últimes sis setmanes no s’ha hagut de lamentar cap defunció a causa de la Covid-19 al Moianès.

Repassant les dades per municipis a Moià continua amb una tendència a l’alça en casos detectats i s’enfila fins als 197 casos l’última setmana, 90 més que la setmana anterior. L’índex de risc de rebrot és de 8877 punts i la taxa de reproducció arriba als 1,82 punts.

A Castellterçol l’escalada  continua amb l’elevat nombre de casos detectats la setmana passada, i es manté més o menys estable amb els casos nous de les setmanes anteriors, en total s’han detectat 67 casos nous, 12 més que la setmana anterior. L’índex de risc de rebrot és de 6034 punts i la taxa de reproducció augmenta als 1,23 punts.

A Santa Maria d’Oló es multipliquen els casos, i queda amb 32 positius, el triple que la dada de nous positius de la setmana passada. L’índex de risc de rebrot és de 12204 punts i la taxa de reproducció arriba a 2,91 punts.

A Calders, en canvi, la xifra de nous positius es manté estable amb 27 positius nous aquesta setmana, 1 més que la setmana anterior. L’índex de risc de rebrot és de 5673 punts i la taxa de reproducció arriba a 1 punt.

En alguns dels pobles amb menys de mil habitants de la comarca com l’Estany i Sant Quirze Safaja redueixen casos respecte a la setmana anterior. En d’altres continuen augmentant, és el cas de  Monistrol de calders, Collsuspina i Castellcir on els casos nous detectats superen els de la setmana anterior.