La COVID-19 frena al Bages en un moment delicat a tot Catalunya

121
Ja s'han detectat 24 casos de coronavirus al Bages. FOTO: NY TIMES
Ja s'han detectat 24 casos de coronavirus al Bages. FOTO: NY TIMES

En la darrera actualització del Departament de Salut, es pot observar que el coronavirus ha reduït la seva incidència al Bages, encara que la millora és mínima. Un dels primers indicadors que ha baixat és el risc de rebrot, situant-se als 292 punts. Fa tot just 7 dies, aquesta xifra era de 327 punts, per tant, ha caigut 35 punts malgrat que segueix sent molt alt.

D’altra banda, la velocitat de propagació del virus o també coneguda com a “R” ha baixat a la comarca bagenca de l’1,03 a l’1. És un descens mínim, tot i que recordem que per sota d’1 es considera el òptim. Pel que fa a la capital, Manresa, el risc de rebrot també ha baixat 94 punts fins als 303, mentre que la velocitat de propagació del virus es troba ja per sota de l’1, concretament al 0,92.

La millor notícia de l’última setmana és que no hi ha hagut cap defunció als hospitals manresans, tot i que hi segueix havent 26 persones ingressades. Pel que fa al ritme de vacunació, els vacunats de la primera dosi ja superen la xifra de les 6.000 persones, mentre que els de la segona dosi en són 2.500 al Bages.

Tot plegat en una última setmana on el coronavirus també ha baixat lleugerament al conjunt de Catalunya. Ahir, la velocitat de propagació seguia per segon dia consecutiu a la baixa i es va reduir a 1,16, quatre centèsimes menys, mentre que el risc de rebrot va caure a 280 segons el darrer balanç del Departament de Salut.