La COVID-19 colpeja l’esport de casa nostra

224

La incidència a l’alça de la pandèmia del coronavirus s’obre pas i entra amb força en el món de l’esport. En els darrers dies, clubs i equips de les comarques centrals han notificat casos positius de COVID-19 en les seves estructures. Un dels clubs més afectats és el Baxi Manresa de bàsquet que, diumenge, confirmava 13 positius. Guillem Jou capità del Baxi Manresa i jugador que recentment es va trencar un tendó d’Aquiles per perdres tota la temporada, parlava al twitch d’aquesta casa sobre l’estat de l’equip.

Un altre dels equips afectats és el primer equip masculí del Centre d’Esports Manresa. Fa dos caps de setmana va informar dels primers positius a la plantilla i va ajornar l’últim partit contra el Peralada. Ara bé, aquest dijous, es veu obligat a jugar aquest dijous contra l’Hospitalet (19.30h). Un partit que estava ajornat pel dia 2 de gener i que l’equip manresà va demanar mantenir per aquesta data, però va rebre la negativa dels hospitalencs. Francesc Sòria, portaveu del club manresà, diu que l’Hospitalet ha mostrat falta d’empatia.

L’entitat manresana va patir un brot de Covid-19 amb 5 jugadors que van donar positiu. La bona notícia és que es troben bé.

Aquest dimecres l’equip sortirà de la quarantena i només té 1 dia per preparar el partit. L’equip té 3 jugadors que no estan vacunats, 3 lesionats de llarga durada, 3 que no han debutat i dues lesions d’última hora.

A tot això, cal sumar-li que el club ha hagut d’ajornar actes perquè tenia previst fer una festa amb els 350 nens i nenes del futbol base que ha quedat descartada per la situació. Tot i això, el partit del primer equip es manté, amb entrada gratuïta pels espectadors de Manresa i amb un preu de 5 euros pels de fora.

El Volei Manresa i l’EGIBA, també afectats

Un altre dels clubs afectats és l’Associació Esportiva Volei Manresa que va haver d’ajornar el partit de la Primera Divisió Estatal masculina del passat dissabte amb el Barberà pel positiu d’un dels membres de la plantilla. L’entitat ha decidit parar l’activitat i reprendre els entrenaments la pròxima setmana per bé que la competició no torna fins al 15 de gener.

D’altra banda, l’Escola de Gimnàstica del Bages, l’EGIBA, ha decidit aturar els entrenaments fins al 27 de desembre per precaució i per bé que dos monitors han donat positiu. Això sí, segons el club no van estar en contacte amb els gimnastes. L’Egiba acull cada dia molts nens i nenes de diverses escoles, on hi ha nombrosos positius i per això manté l’actitud de prudència.

Finalment, la Cursa de Sant Silvestre del dia de Sant Esteve, de 10 km i que es pot fer corrent o caminant, es manté endavant segons va confirmar lAjuntament de Manresa, això sí, sempre que no s’anunciïn noves restriccions dels governs català o estatal.