Santpedor podrà escoltar per primer cop aquesta obra en un doble concert del cicle de música al Convent que organitza l’Ajuntament per tercera vegada

Aquest diumenge dia 8 d’abril l’Auditori del Convent de Santpedor obre les seves portes en el primer dels dos concerts del cicle de música que organitza anualment l’Ajuntament de Santpedor. Es tracta de dos concerts de l’obra del Rèquiem K626 de W. A. Mozart que la Coral Escriny ha preparat en el marc dels actes del seu 50è aniversari amb l’acompanyament de l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, sota la direcció de Marc Reguant.

La coral ve d’interpretar el Rèquiem en 4 concerts aquestes festes de setmana santa a Barcelona. L’Escriny, conjuntament amb la JOFICAT i la Camerata Impromptu van oferir aquesta obra a Santa Maria del Mar i al Palau de la Música. Ara, la coral porta el Rèquiem amb 70 cantants a l’auditori del Convent i amb l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 al costat, en un concert que no s’ha escoltat encara mai a Santpedor. Com a solistes hi haurà la soprano Belen Barnaus, la mezzosoprano Eulàlia Fontova, el tenor Aniol Botines i el baix Lluís Calvet. El primer dels concerts és diumenge 8 d’abril a les 19h de la tarda i el segon, diumenge 6 de maig a les 12 del migdia.

L’Ajuntament vol situar en el mapa de la programació cultural del Bages l’Auditori del Convent, començant amb el Cicle de Música que es va engegar al 2016. Precisament en aquest cicle, l’any passat, ja hi van intervenir per separat tant la Coral Escriny com l l’Orquestra de Cambra Terrassa 48 que enguany sumen esforços per portar el Rèquiem en aquest doble concert. El projecte compta també amb el suport d’empreses locals com són Ferrer i Catalana de Perforacions i Mas de sant Iscle que oferirà una copa als assistents en acabar el concert. Les entrades per als dos concerts es venen anticipadament a les llibreries del poble i tenen un preu de 15 euros (12€ per als menors de 13 anys). Per a aquest diumenge, queden només una vintena d’entrades per vendre.

Un auditori fruit d’una restauració exemplar

Aquest any es compleixen 15 anys de l’inici del procés de restauració de l’església del Convent de Sant Francesc. El que havia estat un aparcament de cotxes abandonats es convertiria en deu anys en un exemple de restauració, obra de l’arquitecte manresà David Closes. El restaurat Auditori del Convent integra els elements originals de l’església del 1729 amb una resolució arquitectònica moderna que prioritza la llum i els nous usos. El resultat es va poder obrir al públic fa cinc anys, el 2012 i dos anys més tard, el 2014 va ser un dels projectes elegits per exposar-se en el pavelló de Catalunya de la Biennal d’Arquitectura de Venècia.

50 anys de la coral Escriny

Precisament la coral que enguany celebra el seu 50è aniversari ha preparat un any d’activitats. En l’àmbit musical, l’aniversari es va obrir amb l’estrena de l’obra l’Illa Inaudita en tres concerts coincidint amb les festes de Nadal. L’obra escrita pel compositor manresà Manel Camp va omplir l’auditori del Convent en dos concerts per Nadal i al gener i després al febrer es va portar al Kursaal de Manresa. Encara en l’àmbit musical, la coral preveu intervenir juntament amb altres formacions musicals de santpedor en el concert de Festa major on preveuen un repertori de música africana allunyat del que la coral té acostumat als eu públic en els darrers anys.

La coral també presentarà el llibre “Coral Escriny 50 anys. Santpedor i el cant coral”, escrit per Montserrat Xixons i Francesc Vila. L’acte se celebrarà el proper dia 20 d’abril, a les 19:30h al mateix auditori del Convent. També en el marc d’aquest aniversari s’ha fet una digitalització de l’arxiu de la coral que es podrà consultar a través de la renovada web de la formació i es farà un concert final amb la participació d’exdirectors i excantaires.