La cooperativa Som Energia crea el grup local del Moianès

408

L’elevat preu de la llum i la presa de consciència ha afavorit els projectes cooperatius amb preocupació pel medi ambient i que aposten per les energies renovables. És el cas de Som Energia que ja supera els 80.000 socis a l’Estat i els 200 al Moianès. Ara, els socis han cerat un grup local a la comarca. Jordi Terradellas és un dels socis i ens explicava la funció dels grups locals.

Però les activitats del grup va més enllà, per exemple, afavorir la instal·lació de plaques solars per incentivar l’autoproducció. 

El Passat 10 de febrer una cinquantena de socis del Moianès van participar en la primera trobada del grup local, va celebrar-se en format telemàtic. Durant la videoconferència es van analitzar les possibilitats energètiques de la comarca amb una perspectiva inclusiva i solidària, sempre amb el medi ambient i les persones són les prioritats. A mitjà termini el grup, creat aquest mateix mes de febrer, espera poder afavorir la creació de comunitats energètiques locals al Moianès.

Som Energia és una cooperativa de consumidors sense ànim de lucre, amb la creació del grup local esperen aconseguir més visibilitat al Moianès, poder augmentar el nombre de socis i afavorir la creació de projectes que afavoreixen la transició energètica cap a un model eco sostenible. La propera activitat que s’han proposat és poder fer una reunió presencial perquè els socis dels diferents pobles de la comarca intercanviïn experiències i poder crear noves iniciatives al Moianès.