La construcció de l’hotel al Parc de l’Agulla està a l’espera de la resposta de l’administració

299

El Grup Moncal 1941 va presentar fa uns mesos la proposta per construir un hotel, una gasolinera, un aparcament per a cotxes i camions, un restaurant de menjar ràpid i un hotel de carretera, en uns 2.800 metres quadrats davant del Parc de l’Agulla, just després de la primera rotonda anant cap a Santpedor. Els terminis per presentar al·legacions han finalitzat i ara cal esperar la resposta del Departament de Territori i Sostenibilitat per saber si s’adjudica l’obra o no o si s’adjudica amb modificacions.

El terreny on s’hauria d’edificar forma part del consistori de Sant Fruitós de Bages, és per això que l’ajuntament de Sant Fruitós ha estat l’encarregat de tramitar la petició de Grup Moncal. Això significaria una modificació en el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que s’està treballant des de fa uns mesos i que s’hauria d’aprovar el curs vinent. L’alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés, assegurava en declaracions a Ràdio Sant Fruitós, que si no admetessin a tràmit les peticions, es posaria en dubte el sistema democràtic i que ara cal esperar si segueix endavant o no, o si segueix amb modificacions.

L’Associació ecologista de Manresa, Meandre, es manté ferma en el seu rebuig pel que fa a l’edificació. En declaracions a Ràdio Sant Fruitós, el president de l’associació Ignasi Cebrián assegura que la construcció de l’hotel i la benzinera es volen fer en un terreny que no és edificable, sinó que és d’utilització de terreny agrícola i que va en contra del pla territorial de comarques centrals i del reglament del Consorci de l’Agulla elaborat el 2007. A més, asseguren que un hotel i benzinera de les característiques que es presenten augmentaria el trànsit de vehicles i empitjoraria la qualitat mediambiental de totes les persones que hi viuen o que van al parc de l’agulla. Cebrián ha explicat que han presentat unes alternatives, com és fer l’edificació aprofitant l’antic hostal abandonat de Pineda de Bages.

Esquerra Republicana a Sant Fruitós també s’hi ha mostrat en contra, ja que considera que el projecte no està justificat ni té necessitats concretes. Afegeixen que el projecte incompleix normes de rang superior que a més formen part del Projecte d’Ordenació Urbanística del Sant Fruitós. Són el Pla Territorial Comarques Centrals (PTPCC), el Pla Director Urbanístic Pla de Bages-PDUPB, el Projecte Territorial del Parc de l’Agulla i el Consorci Urbanístic de l’Agulla. ERC Sant Fruitós creu que el projecte va en contra del propi pla d’ordenació urbanística de Sant Fruitós de Bages, ja que s’hauria de modificar i entraria en contradicció en la defensa del Parc de l’Agulla que s’ha fet al llarg dels anys.