La congregació Vedruna compleix 190 anys amb 36 escoles i 20.000 alumnes

178

La congregació religiosa Vedruna compleix 190 anys de la seva fundació. Es va iniciar a Vic l’any 1826, sota la mirada de Joaquima de Vedruna, i actualment és la congregació religiosa amb més escoles a Catalunya. N’hi ha 36 a tot el país, i una d’elles és a Sallent.

Amb més de 20.000 alumnes, l’orde religiós compta amb quasi dos segles d’història com a principal xarxa educativa del país. I és que va néixer en un moment en què l’educació universal per les noies encara no estava contemplada. I va ser aquí quan Joaquima de Vedruna va voler crear una institució que es dediqués, sobretot, a educar la dona i a tenir cura dels malalts pobres.

Des d’aquell dia fins avui, les escoles cristianes han fet una renovació pedagògica. Un dels seus objectius és el de formar persones critiques amb un aprenentatge basat en les emocions i els valors.

Magda Casòliva és la directora de l’Escola Vedruna de Sallent, i explica els principis de la congregació i cap on miren en un futur:

L’associació Vedruna Catalunya Educació i Telefónica, a més, ha signat un acord que garanteix l’arribada de la fibra òptica a les trenta-sis escoles de la seva xarxa educativa. Així, el conjunt d’escoles fa un pas endavant per millorar la connectivitat i el desenvolupament de les noves tecnologies a les seves classes.  

Magda Casòliva ho explica:

L’acord també té l’objectiu d’enfortir les relacions entre Vedruna Catalunya Educació i Telefónica per tal de donar suport a aquells centres que ho necessitin per la seva singularitat geogràfica o social.