La Colla Gegantera de Sallent aportarà 18.000 euros a la nova residència.

193

El ple de Sallent d’ahir va aprovar per unanimitat l’aportació de la Colla de Gegants i Nans de Sallent que aportarà 18.000 euros per a la construcció de la nova residència. Aquesta donació es va fer pública el març del 2015 per part de la Colla i ara es materialitza un cop s’ha aprovat definitivament el projecte de nova residència. Tot plegat arriba després del canvi de junta recent a l’entitat, la qual s’havia compromès amb aquesta donació que ara ha volgut deixar enllestida.

Els grups polítics de Sallent han respectat la decisió, tot i l’escepticisme que han mostrat alguns com Fem Poble. El seu líder Guillem Cabra explicava que han votat a favor per respecte a la voluntat de l’entitat, tot i que creuen que no lliga massa que aquesta donació provingui d’una entitat cultural.

 

Per la seva banda, Junts per Sallent lamenta que aquesta quantitat no s’hagués pogut invertir en necessitats de la mateixa Colla de Gegants i Nans per Sallent.

El grup que lidera l’Ajuntament de Sallent, Esquerra Republicana, explica que la decisió és totalment de l’entitat i que han de respectar la seva voluntat.

L’anunci d’aquesta aportació el va fer el passat mes de març del 2015 l’expresident de la colla Josep Maria Sotoca. Ara, la colla té nova junta directiva des del passat mes de novembre amb Miquel Gili al capdavant. El propi Gili assegura que és un acord al que van arribar i s’havia de fer així, però no nega que part de la Colla ho accepti amb certa resignació.

Recordem que l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya va ser fundada a Sallent el 1984; i l’any següent, Sallent va ser la 1a Ciutat Gegantera de Catalunya.