La colla gegantera de Balsareny “Els K + sonen” celebra deu anys

132

La colla gegantera Els K + Sonen de Balsareny celebra dissabte la desena trobada de gegants, coincidint amb el desè aniversari de la seva creació. Part de la trobada tindrà lloc a la tarda. Al matí es farà l’acte commemoratiu en format mostra de ball al castell de Balsareny.

L’acte s’iniciarà a dos quarts de dotze del matí, a l’esplanada del castell, i estarà amenitzat per actuacions de diferents entitats culturals del poble. Estarà conduït per la narració i interpretació teatralitzada del Pau Bròquil. Actuaran els Dansaires dels Pastorets de Balsareny, la Coral Sant Esteve i dues colles geganteres locals.

En aquesta trobada hi participaran dos convidats d’honor, dues colles geganteres vingudes de fora de Catalunya: Els Cabuts i Geganters de Vinaròs (País Valencià) i els Geganters i Grallers de Sant Julià de Lòria (Principat d’Andorra).

A les cinc de la tarda es farà la plantada de gegants amb totes les colles participants al carrer Carrilet, davant l’Institut-Escola Guillem de Balsareny. Paral·lelament, hi haurà jocs per a tots els participants organitzats pel CAU. I a dos quarts de 7 començarà la cercavila per carrers i places del poble.