La colla F. F. pesca el primer Bacallà de Santpedor

166
Primera Empescada de Santpedor. - FOTO: Andrea Moreno
Primera Empescada de Santpedor. - FOTO: Andrea Moreno

El carnestoltes de Santpedor va començar ahir amb l’empescada. Era la primera edició de l’acte i al voltant de 150 persones van passar per la Plaça del Born mentre va durar l’acte. Per arrencar el carnestoltes, la comissió de penyes va organitzar una botifarrada i un concert d’Ayawascat. A més, per donar el tret de sortida a la festa, els F. F. —la colla bacallanera escollida el dilluns de la festa major— va pescar el bacallà.

Des de fa uns anys, la Ruta del Bakalau ha agafat protagonisme al Carnestoltes de Santpedor i la colla bacallanera és l’encarregada de fer el pregó i guiar la ruta amb un bacallà de goma-espuma. Aquest 2020, a més, la pròpia colla bacallanera va pujar fins al balcó d’una de les cases de la Plaça del Born disfressada de mariners amb una jaqueta groga impermeable. Des d’allà, van tibar del bacallà fins pujar-lo al balcó mentre un grup de músics tocava per deixar-lo penjat tot el carnestoltes. Avui, però, el bacallà passarà per la Ruta i després tornarà a quedar penjat. Berta Fortó, de la colla F. F., ha explicat que ser colla bacallanera no els suposa cap esforç.

Berta Fortó, de la colla F. F. de Santpedor

El pregó de la Ruta del Bakalau serà a les 20:30 i, en total, passarà per 9 bars diferents que oferiran menjar i beure als participants.