La colla de Gegants i Nans de Sallent crea un tutorial per saber ballar les balladetes

153

Arran de la crisi del coronavirus, les Enramades de Sallent van quedar anul·lades després de més de 700 anys d’història. Un dels actes per excel·lència d’aquesta festa són les tradicionals “balledetes”, quan totes les escoles del poble ballen el dilluns a la tarda a la plaça Sant Bernat.

És per aquest motiu que des de l’entitat de Gegants i Nans de Sallent s’ha engegat una iniciativa per tal que els infants ballin les balladetes des de casa.  El cap de colla de l’entitat, Miquel Gili juntament amb la col·laboració de Queralt Vilaró, han realitzat un tutorial perquè els nens i nenes les puguin ballar. És una acció que feien cada any a les escoles abans de les Enramades. El mateix Gili explica que aquest tutorial neix amb l’objectiu “que la tradició entre els més petits no desaparegui”. Ell mateix ho va explicar a La Central d’Ona Bages. 

Dins del mateix tutorial es demana que després s’enviï un vídeo ballant les balladetes i tots aquells que ho facin rebran la tradicional ensaïmada que es dóna un cop s’acaba la festa.

El vídeo tutorial està penjat a les xarxes socials de l’Ajuntament de Sallent i també a les xarxes de la colla dels Gegants i Nans de Sallent. Les balledetes s’havien de celebrar el 15 de juny.