Aquest proper dissabte, l’Espai Fàbrica Vella de Sallent acollirà un concert de la Cobla Ciutat de Terrassa, organitzat per la colla Dansaires Sallentins. Durant el concert es farà la versió per a cobla de la sardana del músic, pianista i codirector de “The River Troup Gospel“, Jaume Riu, dedicada a Jordi Fàbregas.

La composició del músic i fuster sallentí sortirà a la llum en un concert especial que dirigirà el gran mestre Jordi León, precisament qui va ser professor de flabiol de Jaume Riu al Conservatori Municipal de Barcelona. Riu es mostrava entusiasmat per ensenyar la producció dedicada al company i amic Jordi Fàbregas, pioner de la música tradicional catalana que va morir al 2021.

La sardana de Riu porta el nom de “Jordi, Amunt i Crits” dedicada al lema de vida del desaparegut Jordi Fàbregas. El mateix Jaume Riu explicava, en declaracions a Ràdio Sallent, com es va gestar la producció de la sardana.

La relació entre Riu i Fàbregas és de molts anys, i evidentment unida per la música. De fet, van ser dos pregoners consecutius, els anys 2019 i 2020, a la Festa Major de Sallent. Per Jaume Riu, el llegat que ha deixat Fàbregas és etern.

El concert de la Cobla Ciutat de Terrassa, amb diversos estils de música, tindrà lloc aquest dissabte a les 19h de la tarda. L’entrada és gratuïta, però, cal reservar-la a través de la pàgina web de l’Espai Fàbrica Vella.