La Clínica Universitària de Manresa crea un programa dirigit a persones amb seqüeles de la covid

125
Un fisioterapeuta a la Clínica Universitària de Manresa. - Foto: ACN
Un fisioterapeuta a la Clínica Universitària de Manresa. - Foto: ACN

L’objectiu és minimitzar la sensació d’ofec, falta de força i cansament que es pateix després de superar la malaltia.

L’equip del servei de fisioteràpia de la Clínica ha dissenyat aquest programa que va dirigit a persones amb patologies respiratòries o cardíaques cròniques. La iniciativa inclou sessions en grups reduïts on es duran a terme exercicis per ajudar a recuperar i millorar la condició física dels pacients. D’aquesta forma, es busca que puguin tornar a realitzar les activitats normals que feien abans de patir la malaltia.

Abans d’incorporar-se a les sessions de grup, cada un dels participants haurà de passar per una sessió individual. Aquesta serveix per entrevistar el pacient i avaluar els aspectes físics i nutricionals. A partir d’aquí, cada participant disposarà d’un programa personalitzat en funció de la seva condició física, la patologia i les característiques individuals. Després s’establiran uns objectius específics i començaran les sessions de treball en grup, on es faran exercicis combinats de força i resistència adaptats a cada pacient.

A banda de les seqüeles que solen ser reversibles com la sensació d’ofec, la falta de força o cansar-se ràpidament, algunes persones que han passat la covid-19 experimenten també fibrosis pulmonar. Aquesta patologia s’haurà de tractar amb d’altres exercicis de fisioteràpia respiratòria per tal d’intentar mantenir una bona funció pulmonar.