Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

La cinquena onada arriba al Moianès i multiplica per cinc el risc de rebrot, que ja supera els 500 punts

Les dades de la setmana passada eren un advertiment. Del risc baix o inexistent de fa un mes s’ha passat ràpidament a un risc elevat de contagi. A hores d’ara, amb 22 nous positius en els darrers 7 dies, les xifres ja s’assemblen a les dels pitjors dies de la pandèmia. 

Segons el Departament de Salut, el Moianès passa, en una setmana, d’un risc alt de 146 punts a un risc molt alt de 512. També es troba disparat l’índex que calcula la velocitat de propagació del virus que actualment està en 2,38 punts. Malgrat tot, la comarca no és, ni de bon tros, la que pitjor dades està registrant a Catalunya. 

La població on més incidència està tenint el virus és la capital, Moià, amb la detecció de 10 nous casos durant l’última setmana; i també Monistrol de Calders, que en suma 3. 

Tot i això, el nombre d’ingressos hospitalaris es manté en una persona i no s’ha hagut de lamentar cap defunció, mentre que la mitjana d’edat dels contagis baixa i es situa al voltant dels 25 anys.

Finalment, la campanya de vacunació continua a ritme de creuer. S’han administrat més de 1.000 vacunes en els darrers 7 dies: 391 de la primera dosi i 622 de la segona.