Logotip de la 100a Volta Ciclista Catalunya
Logotip de la 100a Volta Ciclista Catalunya

Avui dimecres, la Volta passa per diferents municipis de la comarca i provoca afectacions importants al trànsit.

En total, vuit localitats rebran els participants de La Volta: Monistrol de Montserrat, Manresa, Castellbell i el Vilar, Marganell, Sant Fruitós de Bages, Artés, Avinyó i Sant Feliu Sasserra. 

El Bages acollirà part de la tercera etapa, de més de 200 quilòmetres i de muntanya, amb final en alt a Vallter 2000. La jornada comptarà amb un port de categoria especial i dos esprints puntuables, un dels quals serà a Sant Fruitós.

La previsió és que els ciclistes realitzin el seu pas per Sant Fruitós entre tres quarts de dues i un quart de tres, direcció cap a Artés. Tot i això, el municipi patirà afectacions des de primera hora del matí. A la Carretera de Vic ja no es pot aparcar des de les vuit del matí i fins a les tres de la tarda d’avui, tot i que sí que està permesa la circulació per aquest vial fins al moment en què s’activi el dispositiu. Aquest s’engegarà a la una del migdia.

David Ruiz, regidor d’Esports, Turisme i Seguretat, entre altres, explicava a Ràdio Sant Fruitós la importància que té el pas de La Volta pel municipi.

El centenari s’havia de celebrar l’any passat, però la situació provocada per la pandèmia va fer ajornar l’esdeveniment esportiu. L’etapa, de 203 quilòmetres, té sortida des del Canal Olímpic de Catalunya, a Castelldefels, i l’arribada serà a l’estació Vallter 2000 de Setcases.

Per Artés, els primers ciclistes passaran una mica abans de les dues de la tarda. A conseqüència de l’esdeveniment esportiu, està previst tallar la circulació a les entrades i sortides del polígon de Santa Maria, així com també el carrer Rocafort que travessa de dalt a baix el municipi. Per entrar i sortir del polígon s’habilitarà el carrer Manresa en els dos sentits de la marxa per tal de donar pas alternatiu i facilitar d’aquesta manera la mobilitat. Aquesta afectació està previst que tingui una durada d’entre 20 i 25 minuts aproximadament.

D’altre banda, l’horari previst per la direcció de la carrera és que el primer grup de ciclistes passin a les dues de la tarda per Horta d’Avinyó i sis minuts més tard travessin el nucli d’Avinyó per la carretera de Prats. Finalment, està prevista l’arribada a Sant Feliu Sasserra per la carretera de Manresa al voltant de dos quarts de tres de la tarda. 

La d’avui, però, no serà l’única etapa que passi pel Bages. El pròxim divendres La Volta tornarà per l’oest de la comarca i conclourà el seu recorregut a Manresa, en una nova etapa de muntanya.

La Volta a Catalunya d’enguany és encara més especial, ja que celebra la seva edició número 100 i compta amb grans corredors com ara Richard Carapaz, Alejandro Valverde, Peter Sagan o Chris Froome.