La Catalunya Central tindrà una inversió de 85,5 milions d’euros aquest 2022

216

El conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró ha presentat les dades on ha assegurat que el 56% són per invertir en carreteres i infraestructures ferroviàries. 

Qui també s’emporta part d’aquest pressupost serà el tractament de l’aigua amb el nou colector de salmorres estarà dotat d’11 millions. De tot el pressupost la Catalunya central s’emporta el 5% del total en inversions previstes al conjunt del país. Els presupostos s’han presentat a Sallent davant de diferents alcaldes i agents econòmics i socials de la Catalunya Central. 

El conseller ha destacat que aquests presupostos conten amb un augment del 3,4% d’inversó respecte al 2020 i d’un 50% si mirem les dades dels últims 5 anys. Si mirem bé els números els projectes més importants són el manteniment i millora a les línies de ferrocarrils del Bages (12,8 milions), el nou col·lector de Salmorres, (11 milions), les obres de remodelació de l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa (4 milions) o l’ampliació de centres escolars de diversos pobles com són Sant Fruitós de Bages, Santpedor, Solsona, Oló, Castellterçol o Castellcir.

Pel que fa la inversió ferroviària, els presupostos no s’hi veu reflectit  el milió d’euros per a la redacció del projecte del tramvia del Bages però giró assegurava que  és el pressupost més elevat i expansiu de la història. Tot això si el pròxim 23 de desembre el Parlament dóna llum verd a la proposta plantejada pel Govern.