Ràdio Oló Ràdio Oló Ràdio Sallent Ràdio Sant Fruitós Ràdio Santpedor Ràdio Avinyó Ràdio Súria

La Catalunya Central posa en marxa un projecte per implantar la tecnologia 5G

Això ha de servir per fer les empreses més competitives i incrementar la cohesió al territori.

Concretament, la iniciativa es desplegarà a les comarques del Moianès, el Bages, Osona i el Berguedà amb la intenció de posar el focus en sectors com l’agroalimentari, la indústria 4.0, els drons i l’habitabilitat rural per combatre el despoblament. 

L’acte de presentació es va fer ahir dimecres a l’Atlàntida de Vic i va ser presidit pel conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró. Durant el discurs, el conseller va destacar les potencialitats d’aquesta tecnologia.

El projecte durà el nom d’Àrea 5G i l’impulsa la Generalitat de Catalunya amb la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Vic i Creacció. 

Aquest mes s’iniciaran les sessions de treball amb els agents per dissenyar projectes estratègics i, al mateix temps, accelerar el desplegament 5G per fer-los realitat. En aquest sentit, el director general d’Innovació i Economia Digital, Dani Marco, ha explicat com l’Àrea 5G pot ajudar en aquest accelerament al territori. 

A l’acte també hi han assistit representants del Consell Comarcal del Moianès.