La Catalunya Central entrarà dilluns a la fase 2

137
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.
El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Fa uns minuts el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, han anunciat en roda de premsa que donen llum verda a les peticions de la Generalitat.

D’aquesta manera, a partir de dilluns les franges horàries per pasejar i fer esport desapareixen i es limiten al respecte de la franja destinada als majors de 70 anys: de 10 a 12 del matí i de 7 a 8 de la tarda. També es reprenen parcialment les activitats restringides en la fase 1 amb limitacions d’aforament, com ara restaurants o centres comercials.

Pel què fa a l’àmbit educatiu i comercial, les escoles s’obriran per l’atenció parcial de determinats alumnes tot i que l’activitat escolar seguirà sent telemàtica fins a final de curs. També entraran en funcionament cinemes, teatres i equipaments culturals mantenint les mesures de seguretat i higiene.

A la resta de Catalunya, el Ministeri de Sanitat ha acceptat unificar les regions sanitàries de Barcelona, l’àrea metropolitana nord i la sud en una sola regió i, per tant, estarà permesa la mobilitat interna.