Pla general de la consellera Teresa Jordà, amb un grup de residents del centre Creu de Palau de Girona amb una caixa de poma de Girona. Imatge del 10 de novembre del 2021. (Horitzontal)

La Catalunya Central és la segona regió més beneficiada per la campanya ‘Gràcies des de…’. Consisteix en donacions de fruites hortalisses de proximitat a residències catalanes coordinat per la Generalitat. Ahir es va tancar amb gairebé 50 tones de productes repartits entre més de 1.000 centres de tot el país.

A la Catalunya Central, concretament, 19.254 persones s’han vist beneficiades per la campanya, només dues-centes menys que a les terres de l’Ebre, la comarca on més productes s’han repartit. Per tones, a la Catalunya Central hi han arribat gairebé 5 de paraguaians del Segrià.

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, donava dades concretes en el que portem d’any.

La campanya ‘Gràcies des de…’ va néixer amb la intenció d’ajudar a les residències que han sigut un dels sectors que més ha patit durant la pandèmia. Però segons la mateixa Jordà, també ha servit per donar un cop de mà als productors.

Pel que fa al Solsonès, ha quedat inclòs amb un segon grup de comarques com l’Alt Pirineu i el Berguedà. A aquesta zona nord s’hi han enviat mitja tonelada de cireres del Baix Segre.