La campanya de vacunació de la grip arrenca a Navàs i en espais alternatius al CAP

184

La campanya de vacunació contra la grip ha començat aquesta setmana i a la Catalunya Central ho ha fet a Navàs. La principal diferència d’aquest any respecte als anteriors, és que les vacunes se centraran en espais alternatius als Centres d’Atenció Primària.

Precisament amb l’objectiu de no saturar aquests centres, Salut ha habilitat 67 espais alternatius a la Regió Sanitària de la Catalunya Central. Un sistema per limitar contactes i aglomeracions que dilluns es va posar en marxa a Navàs. El centre de vacunació de la localitat bagenca se situa a l’antic local del Raig. Per accedir-hi les persones que es vacunen han de seguir un circuit senyalitzat i han d’accedir un per un a les instal·lacions. Una vegada posada la vacuna, surten per una porta diferent a la que havien entrat.  Amb tot, Carol Rovira, farmacèutica del CAP de Navàs i Balsareny recorda a Ona Bages la importància de vacunar-se.

 

 

També Anna Sabata, adjunta a la direcció del CAP de Navàs, explica que l’entorn per a vacunar-se fora del CAP és més segur perquè es redueix el risc d’aglomeracions.

 

A banda de les vacunacions a l’antic local del Raig, també s’estan vacunant persones a la Plaça de la Mel de Balsareny. Tanmateix, el proper dia 30 d’octubre es vacunarà a la població de Viver i Serrateix i l’Ametlla de Merola. Des del CAP de Navàs informem que els residents a la residència d’avis de Navàs i Balsareny ja han estat vacunats, com aquelles persones que, per ser col·lectiu de risc, no poden moure’s del domicili. Amb tot, el CAP de Navàs té l’objectiu d’arribar al 75% de vacunació de la població vulnerable. L’any passat es va vacunar un 45%, per tant i en aquest sentit, Carol Rovira reconeix que queda feina per fer.

Segons afirma el Departament de Salut, vacunar-se per la grip aquest 2020 és més important que mai perquè s’ha d’evitar la saturació del sistema sanitari i reduir pressió assistencial. A més, també és important perquè els símptomes són molt semblants a la covid i això pot col·lapsar la detecció. De fet, segons apunta Salut en la campanya, patir una possible coinfecció de covid-19 i grip posaria en alt risc el pacient.