La campanya de vacunació contra la grip començarà el 29 d’octubre

193

La campanya de vacunació de la grip començarà el 29 d’octubre i s’allargarà tot el novembre, l’època on hi haurà més contagis. Recordem que és una malaltia respiratòria vírica que no té tractament. Per tant, les mesures dels centres d’atenció primària van enfocades a prevenir el contagi i a alleujar els símptomes per evitar complicacions.

La grip es contagia amb molta facilitat perquè es transmet per contacte directe amb un malalt o a través de les gotes respiratòries que hi ha a l’ambient o als materials contaminats. Davant del risc de contagi, la prevenció va dirigida en dues línies principals: la vacunació i la higiene. Ho ha explicat a Ona Bages la enfermera del CAP de Navarcles-Santpedor-Sant Fruitós, Laia Musarra:

Però el gran enigma és saber si tenim la grip o un refredat. Segons la enfermera del CAP, Alexandra Plana, la grip sempre va associada a una febre alta i dolor muscular. En canvi els refredats són més suaus.

Des del CAP també asseguren que aquest any la campanya de vacunació ha començat més tard perquè el fred també arriba més tard.