La primera fase de l’“A Santpedor qui la fa la caga” acaba amb 75 identificacions en tres setmanes

273
Presentació de la campanya
Presentació de la campanya "A santpedor qui la fa la caga". Foto: Aj. Santpedor

Les tifes de gos són un problema que afecta a la societat des de fa anys. És freqüent veure als nostres carrers, places i parcs restes orgàniques que han estat ‘oblidades’ per part dels propietaris dels animals. Probablement, no són la majoria. Però una sola deposició fa mol mal a la vista. Molts veïns n’estan farts i representen bona part de les queixes que reben els ajuntaments. Durant les campanyes electorals de les eleccions municipals és un dels temes estrella. A Santpedor van posar en marxa a finals d’abril una campanya de civisme amb el lema “A Santpedor qui la fa la paga”.

La campanya té com a objectiu la conscienciació de mantenir els espais públics nets perquè Santpedor esdevingui un poble amable on hi predomini la convivència. La campanya s’ha difós a través de vídeos i vinyetes a les xarxes socials i també en paper. Després de tres setmanes, la regidora de salut pública, Núria Martínez Amat, molt positivament l’impacte que ha tingut la campanya.

 

La Policia Local també ha participat a la campanya verificant que els gossos estiguessin censats amb xip i que els seus propietaris es fessin càrrecs dels excrements . Durant les tres setmanes que ha durat aquesta primera fase s’han identificat setanta-cinc animals i se n’han registrat vint  a l’Ajuntament.

Un cop ha acabat la fase informativa, Santpedor passarà a la fase sancionadora. La informació seguirà disponible pels canals d’informació de l’Ajuntament però els agents municipals sancionaran aquells propietaris que no tinguin censats els animals i amb xip o que no es facin càrrecs de les tifes.