Presentació de la campanya
Presentació de la campanya "A santpedor qui la fa la caga". Foto: Aj. Santpedor

Les tifes de gos són un problema que afecta a la societat des de fa anys. És freqüent veure als nostres carrers, places i parcs restes orgàniques que han estat ‘oblidades’ per part dels propietaris dels animals. Probablement, no són la majoria. Però una sola deposició fa mol mal a la vista. Molts veïns n’estan farts i representen bona part de les queixes que reben els ajuntaments. Durant les campanyes electorals de les eleccions municipals és un dels temes estrella. A Santpedor van posar en marxa a finals d’abril una campanya de civisme amb el lema “A Santpedor qui la fa la paga”.

La campanya té com a objectiu la conscienciació de mantenir els espais públics nets perquè Santpedor esdevingui un poble amable on hi predomini la convivència. La campanya s’ha difós a través de vídeos i vinyetes a les xarxes socials i també en paper. Després de tres setmanes, la regidora de salut pública, Núria Martínez Amat, molt positivament l’impacte que ha tingut la campanya.

 

La Policia Local també ha participat a la campanya verificant que els gossos estiguessin censats amb xip i que els seus propietaris es fessin càrrecs dels excrements . Durant les tres setmanes que ha durat aquesta primera fase s’han identificat setanta-cinc animals i se n’han registrat vint  a l’Ajuntament.

Un cop ha acabat la fase informativa, Santpedor passarà a la fase sancionadora. La informació seguirà disponible pels canals d’informació de l’Ajuntament però els agents municipals sancionaran aquells propietaris que no tinguin censats els animals i amb xip o que no es facin càrrecs de les tifes.