La Cambra de Comerç apunta que la recuperació econòmica començarà després de l’estiu

203

La Cambra de Comerç de Manresa preveu que l’economia es començarà a recuperar després de l’estiu. Això sí, creu que en el cas del Bages hi ha diferents claus que ho permetran. Són que el procés de vacunació s’acceleri, s’obrin els comerços aviat i també caldrà veure com sobreviuran les empreses als possibles concursos d’acreditors.

Ara, amb l’estat d’alarma, no es poden fer i quan s’aixequi, la Cambra preveu un possible allau de concursos. Ho explicava la Central presidenta de la Cambra de Manresa, Sílvia Gratacós.

En el cas de la Catalunya Central, la recuperació de l’economia passa per la reactivació del sector de la producció principalment perquè és una zona principalment industrial. Ara bé, per fer-ho cal que es reactivin abans els comerços.

Per això Gratacós demana que s’acceleri tan aviat com sigui possible el procés de vacunació per arribar a la immunitat de grup. Una demanada que la Cambra fa ara i que es suma a la que ha fet durant l’últim any: ajudes econòmiques. La presidenta creu que ha faltat més coordinació entre la Generalitat i els governs locals per fer-les possibles.

La Cambra, però, també ha demanat ajudes a l’estat espanyol. Gratacós avisa que no han arribat tot i que la Moncloa, diu, tenia pressupost per donar-les.