Comencem la setmana amb bandes de núvols alts i mitjans, que fins i tot han deixat algun xàfec local a punts del Bages, i molta suavitat. Una nit i matinada que ha estat xafogosa i de mal dormir, amb zones on no s’ha baixat dels 20ºC. Al llarg del matí, els núvols s’aniran retirant a poc a poc i deixaran pas a una jornada assolellada i càlida. Avui la temperatura es tornarà a enfilar de valent, amb un migdia molt calorós. Els valors màxims, durant les hores centrals del dia, es mouran entre els 33 i 37ºC. Precaució en aquest sentit.

Demà dimarts, alguns canvis. Serà una jornada marcada per un cel enterbolit pel pas de núvols alts, més aviat inofensius. A partir de la tarda podran créixer algunes nuvolades, i fins i tot no es descarta algun ruixat al nord del Solsonès. A la resta continuarem amb bonança. Pel que fa al termòmetre es mantindrà estable: nit molt suau i xafogosa i calor de ple estiu durant el dia.

De cara als pròxims dies, atenció perquè parlaríem d’una onada de calor. L’ambient càlid i sufocant s’intensificarà, amb temperatures màximes de més de 35ºC de forma general i fregant els 40ºC als punts més càlids de la Catalunya Central. Tot plegat, acompanyat d’un cel molt assolellat. I fins quan? Doncs sembla que serà a partir del cap de setmana quan la massa càlida s’anirà retirant de casa nostra i normalitzaria com a mínim la temperatura.