La calor intensa no dona treva

86

Iniciem el dijous amb una temperatura una mica més baixa, però l’ambient suau continua ben present. Ahir el mercuri es va disparar i es van arribar als 40,5ºC a Artés o els 40ºC a Sant Salvador de Guardiola, molta calor. Una calor que avui no afluixa i novament tindrem un migdia molt calorós amb màximes entre els 35 i 40ºC. Continuem doncs amb aquesta onada de calor i es manté l’avís activat per perill molt alt de calor intensa a qualsevol punt de la Catalunya Central. Amb tot, l’estat del cel vindrà marcat pel pas de núvols alts que deixaran el cel enteranyinat o blanquinós.

Demà divendres, pocs canvis. Cel novament enterbolit per núvols alts passatgers amb algunes nuvolades d’evolució al sector nord. En principi no s’esperen precipitacions. Atenció amb els termòmetres perquè demà arribarem al pic d’aquesta onada de calor: ambient tòrrid i sufocant una jornada més amb valors màxims que fregaran els 40ºC als punts més càlids.

De cara als pròxims dies, a poc a poc la massa càlida s’anirà retirant de les nostres latituds. Cap de setmana amb sol i calor d’estiu però més controlada, sense arribar als extrems d’aquests dies. A partir de la setmana que ve, l’ambient encara es suavitzaria més amb un augment dels núvols i pot ser de la inestabilitat.